Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Gyakran ismételt kérdések

Mennyire elég?

Plasti Dip spray 311 g: átlagosan 0.6 m2 egyszeri teljes takarással (kb. 3 réteg) történő lefedésére elegendő. Igénybevételtől függően több, 5-6 rétegben javasoljuk felvinni.
Plasti Dip folyékony gumi (fémdobozos): átlagos anyagigény: 429 ml - 0,5 m2 - 0,25 mm vastagságban, 3,78 liter - 3 m2 - 0,4 mm vastagságban.

Felvihető ecsettel, hengerrel, mártással, szórással (gépi szórás és ecsetelés, hengerrel történő felhordás esetén a sűrű Plasti Dipet hígítani szükséges!)

Hogyan érdemes mártani?

Lassú mozdulattal kell beleengedni a Plasti Dip folyékony gumiba a tárgyat, és lassan is kell kiemelni, kb 2,5 cm / 5 másodperces sebességgel.

Szükséges az alapozás?

A legtöbb Plasti Dip folyékony gumival való bevonáshoz nem szükséges alapozás. Tiszta, száraz, szennyeződéstől mentes felületre a száradás során tökéletesen ráfeszül a folyékony gumi. Fém vagy műanyag felületen használhat Plasti Dip Primer alapozót, ha tartós védő bevonatot szeretne, vagy jó minőségű akril autós karosszéria alapozót.

A Plasti Dip használható gyermekek játékain, állat tárolókon vagy konyhai eszközökön?

A Plasti Dip nem tartalmaz nehézfémeket, és teljesen megszáradva ártalmatlannak tekinthető. Ugyanakkor nem javasoljuk, hogy rágható vagy szájba helyezhető tárgyakon alkalmazza, mivel fulladásveszélyt jelenthet.

Milyen vastagon érdemes használni a Plasti Dip folyékony gumit?

A legtöbb felhasználásnál a 0,25 - 0,35 mm vastagság megfelelő (2 mártással, 3-4 réteg ecsetelés/hengerelés, 5 permetezett réteg). Esztétikai okokból vagy szélsőséges esetekben nagyobb vastagságra lehet szükség.

Lehet a Plasti Dip folyékony gumihoz színezőt adni?

Különböző színű Plasti Dip folyékony gumi keverhető egymással, és vannak olyan színező paszták, pigmetek, amik ugyancsak használhatók színezéshez. A termékeink között elérhető színező pasztákat is használhatja színezéshez: keverje el a 30 ml-es paszták 1/3-át a 650 ml-es színtelen folyékony Plasti Dip-ben.

A Plasti Dip folyékony gumi vegyi anyagoknak ellenáll?

A Plasti Dip kiválóan ellenáll savaknak, lúgoknak, és a leggyakrabban használt háztartási vegyszereknek. A Plasti dip korlátozottan áll ellen a különböző kőolaj-alapú anyagoknak. Minden esetben végezzen próbát egy kis területen. Nézze meg a termék vegyszerállóságát:

Használható a Plasti Dip folyékony gumi elektromos szigetelésre?

A Plasti Dip kiváló dielektromos tulajdonságokkal rendelkezik, a Liquid Tape terméket kifejezetten erre készítette a gyártó. A terméket itt érheti el.

Van-e olyan termék, amivel fényesíteni lehet a Plasti Dip felületet?

A Plasti Dip Fényesítő fényes felületet ad a Plasti Dip folyékony gumi felületeknek. A Plasti Dip Enhancer termékeket (Fényesítő, Metál effekt, Szatén, Gyöngyház, Kaméleon) úgy alakították ki, hogy a korábban felvitt Plasti Dip felületeknek adnak különleges megjelenést.

Autófelni fújásához mennyi anyagra van szükség?

A szükséges anyagmennyiség függ a felni méretétől, a küllők számától és hogy a teljes felnit vagy csak az elejét szeretnénk bevonni. Ennek megfelelően 4 db felni bevonásához 3-4 flakon Plasti Dip sprayt ajánljuk. A felniket legalább 5-6 rétegben fújja át, így tartósabb lesz és könnyebben lehúzható, eltávolítható marad.

Teljes autó bevonásához mennyi anyag szükséges?

A Plasti Dip folyékony gumibevonat használható autók teljes bevonására, azonban az anyag másként viselkedik, mint a festékek így felvitele speciális beállításokat és más eljárást igényel. Mielőtt a teljes autó bevonásának nekiáll, mindenképp próbálja ki, hogy a rendelkezésére álló festőrendszer milyen eredményt ad Plasti Dip fújásakor. A legjobb eredmény érdekében használja a DYC DipSprayer™ System, ami elérhető a webshopunkban

Kis méretű autóra (PL. BMW 1-es sorozat): összesen 3 db 3,78 literes gyárilag hígított Plasti Dip ajánlott

Közepes méretű autóra (PL. BMW 5-ös sorozat): összese 4 db 3,78 literes gyárilag hígított Plasti Dip ajánlott

Nagy méretű autóra (Pl. BMW 7-es sorozat): összesen 5 db 3,78 literes gyárilag hígított Plasti Dip ajánlott

Extra nagy méretű autóra (PL. BMW X7): összesen 6 db 3,78 literes gyárilag hígított Plasti Dip ajánlott

Érdemes figyelembe venni, hogy milyen színt kell átfedni (pl. sötét szín világossal való átfedése több anyagot igényel). Sűrű, gyárilag hígítatlan Plasti Dip használatakor a szükséges hígító mennyisége szintén nagyban függ az alkalmazott festőrendszertől, 50-80% között változhat.

Mi a teendő ha a spray nem fúj rendesen?

Előfordul, hogy a spray “köpköd” azaz fújás közben cseppek képződnek. Ez a hibajelenség az alábbiakra vezethető vissza:

- a flakon nem lett megfelelően felrázva. Használat előtt mindig alaposan rázza fel a spray-t!
- a flakon túlságosan hideg. Az ideális levegő hőmérséklet 20-25 C fok. Minden esetben melegítse fel a spray-t! Ajánlott a flakont fújás előtt 10-15 percre forró vízbe tenni, mivel így simább, finomabb felületet kapunk.
- anyagmaradék miatt egyenetlen a szórás. Használat után fordítsa fejjel lefelé a spray-t és fújja ki! Így nem szárad anyag a csőbe vagy a szórófejre.

- amikor a flakon ürül, 35-40 foknál jobban ne döntse meg használatkor a flakont.

használatkor állandó 15-25 cm távolságra legyen a flakon a festeni kívánt felülettől.

Figyeljen arra, hogy fújás közben a szórófejet egyenesen lefelé nyomja, ugyanis félrenyomás esetén anyagszivárgás fordulhat elő a spray nyakánál.

Milyen felületeken használható a Plasti Dip® folyékony gumi?

Plasti Dip ® folyékony gumi a legtöbb ismert felületen alkalmazható, mint például a fa, szövet, kő, műanyag, fém, üveg stb.

Mennyire erősen tapad meg a Plasti Dip® folyékony gumi?

Plasti Dip ® folyékony gumi olyan erősen tapad fel mint a legjobb minőségű fóliák vagy szigetelőszalagok.

Mire érdemes gépi szórásnál figyelni?

- száraz, jól szellőztetett, minimum 20 fokos hőmérséklet, ne legyen hőingadozás, ne legyen párás a levegő, ne érje erős napfény munka közben a felületet

- vegyen fel jó minőségű fényező maszkot
- tiszta, száraz, zsírmentes felületre fújjunk
- érdemes alaposan kimaszkolni azokat a felületeket, amiket nem szeretnénk lefújni, ne kerüljön be a Plasti Dip olyan helyre, ahonnan nehéz eltávolítani.
- ne töltsd túl a szóróberendezés tartályát
- állítsd be a megfelelő szórásképre a szórófejet
- az első réteg legyen egy vékonyabb, kb 50-60 % takarásos réteg
- 50 % os átfedéssel fújj
- 25-30 cm-ről, állandó távolságból fújj,
- autó átfestésnél érdemes az oldal teljes hosszán végigmenni egyik végétől a másikig, nem foltokban haladni
- minimum 5 réteg legyen a tartósság és eltávolíthatóság miatt
- a rétegek között 10-20 perc száradási időt érdemes tartani, megvárni, míg szárad a felület
- a maszkolást azonnal az utolsó felvitt réteg után meg kell kezdeni, vigyázva a fennmaradó rétegre. Ha marad olyan rész, ami megszárad, szikével, sniccerrel kell segíteni az elválasztást.
- használat után szedd szét és alaposan tisztítsd meg a szóró pisztolyt